1 adet oda sıcaklığında yumurta
150 gram tereyağı veya margarin (isterseniz yarısını tereyağı yarısını margarin şeklinde de kullanabilirsiniz)
3/4 bardak pudra şekeri (yani diyor ki bir su bardağından bir parmak eksik)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar, 2 bardak kadar)
Arası İçin:
Bir paket hazır ahududu sos (Dr Oethker)
Üzeri İçin:
Yeteri kadar pudra şekeri
Yapılışı:
Şimdi öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini elimizle bir güzel bütünleşene kadar yoğuruyoruz. Ardından yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. En son un ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruzzzzz veeee hamuru streçe sarıp buzolabında 1 saat bekletiyoruz.
1 saat içinde işlerimizi hallettikten kahvemizi de içtikten sonra hamuru un serpilmiş masada merdana ile açıyoruz. 2 adet kalp kalıp kullanıyoruz. Bir tanesi büyük bir tanesi de küçük kalp. Büyük kalpleri kestikten sonra yarısının ortasını tekrar küçük kalp ile kesiyoruz. Yani kurabiyelerimizin yarısı taban yarısı da üst kısmı oluşturacak.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar (15 dakika kadar) pişiriyoruz. O arada ahududu sosu üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Soğuyan kurabiyelerin delikli olanlarına önce pudra şekeri serpip bekletiyoruz. Daha sonra deliksizlere sos sürüp, pudra şekerli deliklileri üzerlerine kapak yapıyoruz. İlk başlarda kurabiyeler elinize aldığınızdan birbirinden ayrılıyor fakat yarım saat sonra iyice yapışıp ayrılmak ikililer oluyorlar :) İşteee kurabiyelerimiz hazır, bizim evde iyi tutuldu hatta kuzenim maşallah 10 tane birden yedi :D
Afiyet Olsunnnn :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder